Hoofdcontent

Jeugdfonds Sport & Cultuur

Jeugdfonds Sport & Cultuur
Wil je kind graag op voetbal , muziekles , dansles , kickboksen , turnen, judo of zwemles, maar is er thuis te weinig geld? Het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpt! Zij betalen voor kinderen en jongeren de contributie of het lesgeld en eventueel de spullen zoals schoenen of kleding. Vakleerkrachten Thomas en Jori kunnen bij Jeugdfonds Sport & Cultuur een aanvraag indienen voor een bijdrage, waarmee tot maximaal €250 kan worden toegekend. 

Hoe werkt het?

De aanvraag voor een bijdrage wordt gedaan door een intermediair. Dit is bijvoorbeeld een leerkracht of buurtsportcoach, in dit geval Thomas of Jori. Om de aanvraag gemakkelijk en snel te kunnen doen gaan ze met u in overleg en wordt de ouderkaart ingevuld voor de benodigde gegevens. Na het indienen van de aanvraag hoort u binnen 3 weken of deze is goedgekeurd. Na goedkeuring kunt u uw zoon / dochter aanmelden bij de sportclub waar hij / zij lid van wil worden. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt de contributie of lesgeld direct aan de betreffende organisatie of lesgever. Je ontvangt zelf geen geld. Wil je een aanvraag doen? Mail naar info@actiefbernheze.nl en Thomas van Nistelrooij en Jori Vermeulen helpen je verder! Let op: Er moet ieder jaar een nieuwe aanvraag gedaan worden. Dit kan ook gedaan worden door Thomas van Nistelrooij of Jori Vermeulen. 

Wanneer komt u in aanmerking voor een aanvraag bij Jeugdfonds Sport & Cultuur?

U komt in aanmerking op moment dat de inkomenspositie van u als ouder / verzorger uitkomt op bijstandsniveau, u in de schuldsanering zit, verdiend volgens het sociaal minimum loon, gebruikt maakt van WAO, of andere soortgelijke inkomensposities die niet hoger zijn dan 125% van het bijstandsniveau. 

 

Wil jij sporten, maar weet je niet waar?

Ben jij op zoek naar passend sport/ beweegaanbod in gemeente Bernheze? Weet je niet precies wat er mogelijk is en welke sport het beste bij jou past? In Bernheze is Tom Linssen actief als Buurtsportcoach Uniek Sporten en hij kan hulp bieden om samen met jou te kijken naar de mogelijkheden voor sport- en bewegen. Je kunt contact met hem leggen via tomlinssen@sport-expertise-centrum.nl of bellen via 0412-782727