Hoofdcontent

VOG! Heb jij hem al?

De sportclub is bij uitstek de plek waar iedereen, ongeacht achtergrond, geslacht, leeftijd of seksuele voorkeur, onbezorgd van sport moet kunnen genieten. Intimidatie, agressie en seksueel grensoverschrijdend gedrag wil je buiten je club houden. Een VOG, een Verklaring Omtrent Gedrag, kan dan een belangrijk hulpmiddel zijn. Daarom is het Centrum Veilige Sport Nederland deze week de campagne ‘Heb jij ‘m al?’ gestart.

 

Actief Bernheze roept clubs op gebruik te maken van de regeling waarmee gratis een VOG voor elke vrijwilliger kan worden aangevraagd. Via https://ptd.digitaal-magazine.nl/vog-vrijwillgers/intro wordt door Centrum Veilige Sport Nederland een toolkit aangeboden om het vereningingsbestuur hierbij te ondersteunen. In deze toolkit wordt onder andere uitleg gegeven over wat een VOG is, welke voorwaarde er zijn en hoe je een VOG aanvraagt.
  
Wil je als vereniging direct aan de slag met aanmelding voor de regeling gratis VOG of zoek je meer informatie over de campagne gan dan naar https://centrumveiligesport.nl/preventie/doe-jij-al-mee/campagne-gratis-vog-regeling.