Hoofdcontent

Turnen & Trampolinespringen

Jarenlang verzorgde Stichting Gympint turnlessen in sporthal de Overbeek in Nistelrode. De afgelopen periode is druk gezocht naar een nieuwe train(st)er, maar helaas niet gevonden. Het management heeft daarom recent moeten besluiten om definitief de stekker uit aanbod trekken. Het trampolinespringen blijft zich wel doorzetten! Meld je dus snel aan voor een proefles!

 

Alternatief bij HGC Heesch

Gymnastiekvereniging HGC uit Heesch is een stabiele vereniging met zo'n 200-250 leden. De club die haar lessen verzorgd in sportzaal de Lindershof heeft tijdens de verschillende lessen mogelijkheden om ex-turn(st)ers van Gympoint Nistelrode een nieuw onderkomen te bieden. Vrijwilliger Xandra zegt 'we hebben inmiddels met succes al een aantal kinderen uit Nistelrode mogen verwelkomen. Er is in onze zaterdaggroepen nog ruimte voor een aantal kinderen'. Voor de drie groepen op maandagmiddag vanaf 17:00u geld dat ze hiervoor een(kleine) wachtlijst hebben. Turn(st)ers die interesse hebben mogen mailen naar info@hgc-heesch.nl, waarna contact wordt opgenomen voor verdere afspraken. 

 

Lestijden zaterdag

9:00-10:00 uur, 6 tot 7-jarigen
10:00-11:00 uur, 8 tot 10-jarigen
11:00-12:00 uur, 10 jaar en ouder
12:00-13:30, uur 10 jaar en ouder, gevorderde turnsters die hun eigen doelen mogen stellen.

 

Trampolinespringen

Het recreatief trampoline springen bij Stichting Gympoint vindt onderleiding van trainer Sven wel doorgang. Op dinsdagmiddag wordt er in tweegroepen gesprongen in Sporthal de Overbeek. Je voelt je als een vogel in de lucht, afzetten en ... hup je bent al hoog. Zweven door de lucht, neerkomen op een verende mat en hup ... weer hoog. Wentelen, draaien, schroeven. Dat is trampolinespringen. Gevaarlijk? Welnee, zegt Sven. ''Als je de basistechnieken maar onder begeleiding goed aanleert en onder de knie krijgt. 

Als variatie van springen is er de dubbele mini-trampoline: een trampoline met een schuinoplopend springvlak en een grote, dikke landingsmat. Op dit toestel maak je twee sprongfiguren achter elkaar. 

 

Lestijden

15:00-16:00u Trampolinespringen 9-12 jaar

16:00-17:00u Trampolinespringen 13+ en selectie

 

Een proefles aanvragen doe je door hier te klikken.