Hoofdcontent

Bernheze blijft samenwerken met Sjors Sportief en Sjors Creatief

Stimuleringsproject laat kinderen laagdrempelig kennismaken met sport en cultuur!

Sjors Sportief en Sjors Creatief zijn al jarenlang vaste gast in de gemeente Bernheze. Die twee zijn de boegbeelden van het gelijknamige sport- en cultuurstimuleringsproject dat in 2013 van start ging. Het project maakt het voor kinderen mogelijk om op een laagdrempelige en vaak gratis manier kennis te maken met de sportverenigingen en cultuurinstellingen in Bernheze. 

 

Dansen, hockey, judo, turnen, boksen… Dankzij Sjors Sportief kunnen basisschoolleerlingen in Bernheze sinds 2013 vrijblijvend ontdekken welke sport het beste bij ze past. Ook kunnen ze hun creatieve talenten leren kennen, maar dan met Sjors Creatief. Onder die noemer kunnen kinderen zich namelijk inschrijven voor onder andere proeflessen tekenen, schilderen, koken en muziek maken.

 

Kennismaken met sport en cultuur

Sjors Sportief en Sjors Creatief zijn een initiatief van de gemeente Bernheze in samenwerking met de sportverenigingen, cultuurorganisaties en andere activiteitenaanbieders. De gemeente vindt het  belangrijk dat zoveel mogelijk kinderen kennis kunnen maken met sport en cultuur. Sjors maakt het voor basisschoolleerlingen mogelijk om het veelzijdige aanbod aan sport- en cultuuractiviteiten in de gemeente te ontdekken. Zónder dat ze daarbij meteen ergens lid hoeven te worden.

 

De Sjors-formule

In ruim 140 gemeentes in Nederland heeft de Sjors-formule zich al bewezen. Een gebruiksvriendelijk digitaal inschrijfsysteem zorgt ervoor dat kinderen zich heel eenvoudig – en vaak gratis – kunnen inschrijven voor proeflessen bij een sportvereniging of cultuurinstelling. Tegelijkertijd biedt het de aanbieders van sport en cultuur een uitgelezen kans om nieuwe, jonge leden aan zich te binden.

 

Oproep om proeflessen en activiteiten aan te melden

Aanmelden kan tot 8 juni a.s.  Het aanbod wordt aan het begin van het schooljaar gepresenteerd in het Sjorsboekje, dat leerlingen van groep 1 tot en met 8 van alle basisscholen in Bernheze ontvangen. Om de kinderen een zo veelzijdig mogelijk aanbod te bieden, roepen we sportverenigingen en cultuurinstellingen op om zich bij dit mooie project aan te sluiten. Op de website www.actiefbernheze.nl kunnen aanbieders hun proeflessen en activiteiten heel eenvoudig aanmelden. Hopelijk gebeurt dat de komende weken massaal, zodat het project wederom een groot succes wordt.

  

Heeft u vragen naar aanleiding van dit persbericht? Dan kunt u contact opnemen met info@actiefbernheze.nl. Één van onze combinatiefunctionarissen zal zo snel mogelijk contact met u opnemen.