Hoofdcontent

Nationale Sportweek Bernheze

 

 

Van 16 t/m 25 september vindt de Nationale Sportweek plaats. Tijdens deze week zullen we alle sport- en bewegingsactiviteiten in Bernheze promoten. 

Wat is de Nationale Sportweek?

Sport bepaalt mede wie we zijn, wat we doen, waar en wanneer. En vooral ook, met wie we dat doen. Deelnemen aan sport betekent vaak deelnemen aan de maatschappij. Sportclubs spelen daarbij een cruciale rol en zijn een ontmoetingsplek voor allerlei mensen. We winnen veel met sport.

Sportbonden, sportclubs, scholen, sportfederaties en gemeenten maken dit mede mogelijk. Elke Nederlander de sportclub of sport die bij hem of haar past & elke buurt een open club, dat is het doel van sportpromotie. Dit houdt in zo veel mogelijk mensen in Nederland duurzaam aan het sporten en sportief bewegen te krijgen op een manier die bij hem of haar past. Daarom organiseren we de NOC*NSF Nationale Sportweek!

Met de NOC*NSF Nationale Sportweek willen we zo veel mogelijk mensen inspireren om een leven lang te genieten van plezier van sport. We gaan tijdens deze week dus lekker met zijn allen sporten en bewegen. Honderden clubs, bonden, gemeenten en andere organisaties open hun deuren.

Wat willen we organiseren?
- Alle basisschoolleerlingen in Heesch kennis laten maken met de verschillende sportaccmmodaties in Heesch

- Sport- en beweegaanbod voor ouderen zichtbaar maken en promoten

- Sport & Spel carrouseldag organiseren in Heeswijk-Dinther en Loosbroek

- Happen en stappendag voor ouderen in Loosbroek