Hoofdcontent

De wegwerpkoffiebeker in de ban. Wat nu?

Koop nu met korting herbruikbare bekers

De wegwerpkoffiebeker in de ban. Wat nu?

De bekende wegwerpbeker voor het kopje koffie op de sportaccommodaties zou vanaf 2024 verleden tijd zijn. De Europese Unie hanteert nu namelijk de nieuwe Single Use Plastics (SUP)-regelgeving waardoor het niet meer is toegestaan plastichoudende bekers eenmalig te gebruiken. Omdat er momenteel geen warmhoudende kartonnen beker op de markt is die geen plastic coating gebruikt, betekent dit het einde van het wegwerpbekertje voor koffie en thee betekenen.

 

Korting op herbruikbare bekers

Veel verenigingen, sportscholen, kantoren en andere organisaties zijn op zoek naar een alternatief nu kartonnen wegwerpbekers niet meer toegestaan zijn. Duurzaam drinkgerei wordt de standaard. Het Lokaal Sportakkoord Bernheze bied daar samen met Fortune een milieuvriendelijke oplossing voor: de Fortune herbruikbare en recyclebare beker. Stapelbaar, sterk en speciaal ontworpen voor de vaatwasser.
De bekers zijn geschikt voor koffie, thee, water en soep en in twee maten verkrijgbaar, namelijk 180cc en 250 cc. De kosten? 60 stuks herbruikbare bekers á 250cc (20 bruin, 20 groen en 20 oranje) voor € 75,- exclusief btw. 120 stuks herbruikbare bekers á 180cc (70 bruin, 30 groen en 20 oranje) voor € 96,- exclusief btw.

 

Met Fortune Coffee is afgesproken dat clubs uit gemeente Bernheze 10% korting krijgen als 10 of meer clubs uit onze gemeente koffiebekers bij hen afnemen. Wanneer je nieuwe bekers koopt ontvang je voor elke ingeleverde oude beker €0,25 retour en zorgt Fortune ervoor dat de oude bekers gerecycled worden. Heb je interesse of wil je meer weten? Neem dan contact op met info@actiefbernheze.nl 

 

Duurzaamheid

Fortune is een bedrijf dat duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan. Naast dat het bedrijf koffiebekers, servies, koffieautomaten en ook koffie levert, halen ze ook deze materialen op om te hergebruiken of te recyclen. Hierdoor komt er bij jouw koffie geen afval of wegwerp meer kijken.
Nou ja, behalve het koffiedik dan. En zelfs dat wordt bij ons gerecycled! Dit alles is dan beter voor het millieu en voor de vereniging. 


Bij koffie van bonenkoffie heb je altijd koffieprut in de automaat. Door koffiedik in te zamelen voor recycling help je mee aan de circulaire economie. Met het recyclen van 1 kilo koffiedik bespaar je de CO2-uitstoot van 7 kilometer autorijden! Bovendien kun je hiermee punten krijgen voor een ISO-normering of een Green Key-certificaat. Wil je naast de herbruikbare bekers verder samenwerken met Fortune Coffee, dan kun je contact opnemen met William van Dun, de regionale koffieadviseur in onze regio. Je kunt hem bereiken via
denbosch@fortune.nl of www.fortune.nl