Hoofdcontent

Happen & Stappen beweegdag speciaal voor senioren in Heeswijk-Dinther

Bewegen, ontmoeten en gezond eten!

Voldoende bewegen, met regelmaat sociaal contact en gezonde voeding zijn elementen die van essentieel belang zijn om gezond oud(er) te worden. Het Sportakkoord Bernheze organiseert daarom op zaterdag 7 september 2024 de Happen & Stappen beweegdag, speciaal voor inwoners van 65 jaar en ouder uit Heeswijk-Dinther. Aanmelden kan tot 16 juni!

Wat houdt de dag in?

Tijdens deze dag staat gezelligheid en samen bewegen met de andere 65+ deelnemers uit Heeswijk-Dinther centraal. We willen u kennis laten maken met verschillende (sport)aanbieders uit Heeswijk-Dinther, zodat u kunt ervaren hoe leuk bewegen kan zijn en welke mogelijkheden Heeswijk-Dinther voor u te bieden heeft. De dag start bij TV de Balledonk of de Muziekfabriek, waar u kennis maakt met badminton, gymnastiek, bootcamp, koersbal en nog meer! Halverwege de dag is er een pauzemoment met een (gezonde) lunch, om uit te rusten en te kletsen met de andere deelnemers. In de middag wisselt u (mogelijk) naar de andere locatie (TV de Balledonk of de Muziekfabriek) voor andere activiteiten. In totaal maakt u kennis met 4 activiteiten. Twee weken later kunnen alle deelnemers bij de Sport & Spel Carrouseldag (georganiseerd voor de jeugd) een goodybag ophalen met items die bijdragen aan een gezonde leefstijl. We hopen dan van u te horen hoe u de dag heeft beleefd.


Bij voorkeur komt u op eigen gelegenheid de Happen & Stappendag. Voor senioren die minder goed ter been zijn is er de mogelijkheid om opgehaald/thuisgebracht worden met de duofiets. Belangrijk dat u dit samen met de aanmelding kenbaar maakt bij de organisatie indien u hier gebruik van wilt maken. 


Meedoen?

Geïnteresseerden kunnen zich vóór 16 juni 2024 aanmelden door een e-mail te sturen naar happenstappenbeweegdag@gmail.com (vraag iemand in uw omgeving om hulp als dit niet lukt) of door het invulstrookje in te leveren bij MTC Bernheze, Raadhuisplaza 2-4, 5473CX Heeswijk-Dinther. Met het invullen van het aanmeldingsformulier geeft u toestemming voor de verwerking van uw persoonsgegevens voor, tijdens en na de Happen & Stappendag en geeft u toestemming voor het maken van foto’s die wij gebruiken voor promotiedoeleinden.

 

Vermeld in deze aanmelding het volgende: Voor + achternaam, leeftijd, adresgegevens, telefoonnummer, email adres en wel / niet ophalen met duofiets. Daarnaast mag u een top 6 aan activiteiten doorgeven, waarbij proberen dat u in elk geval aan de top 2 kunt deelnemen. U heeft keuze uit 14 onderdelen: tafeltennis, badminton, lezing over valpreventie, 55+ gym (alleen voor dames), koersbal, jeu de boules, wandelen, tennis, seniorenfit, gymclub, stoelyoga, walking football, bootcamp light en lezing over gezonde voeding. Indeling gaat op basis van beschikbaarheid. 

 

Na aanmelding krijgt u bericht waar u ingedeeld bent en op welke locatie u wordt verwacht.

 

LET OP: Er is plaats voor maximaal 300 deelnemers. VOL = VOL


Vragen?

Heeft u nog vragen dan kunt u contact opnemen met Thomas van Nistelrooij (combinatiefunctionaris) of Ilse de Laat (MTC Bernheze) via happenstappenbeweegdag@gmail.com

 

Dit initiatief is ontstaan uit het Sportakkoord Bernheze en wordt georganiseerd door KBO Heeswijk, KBO Dinther, MTC Bernheze, Fortiuz, Badmintonclub Argus, RKSV Avesteyn, VV Heeswijk, Natuur(lijk) wandelen, De-Diëtist, Fysio Stichting Laverhof, Tafeltennisvereniging NON, gymnastiek- en turnvereniging Sine-Cura, Tennisvereniging de Balledonk, KikSH Yoga, CC Servaes, de Muziekfabriek, muziekvereniging Servaes