Hoofdcontent

Gratis Doortrappen fietsquiz van VVN

Weet jij alles over verkeersveiligheid bij senioren?

Wat is Doortrappen? 

Fietsen zorgt ervoor dat senioren langer gezond, sociaal en zelfredzaam blijven. Tegelijkertijd zijn ouderen ook kwetsbaar in het verkeer. Het programma Doortrappen, een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, zorgt ervoor dat ouderen zo lang mogelijk veilig kunnen blijven fietsen, oftewel ‘veiliger fietsen tot je 100ste’.

 

Doortrappen in Noord-Brabant 

In alle gemeenten in Noord-Brabant willen we ook iedereen zo lang mogelijk veilig én met plezier laten fietsen want fietsen is heerlijk! Op de pagina www.doortrappen.nl vind je wat er in jouw buurt te doen is.

 

Gratis Doortrappen fietsquiz

Veilig Verkeer Nederland organiseert in het kader van het programma Doortrappen een gratis Doortrappen fietsquiz in de regio’s Noordoost Brabant en Hart van Brabant. Seniorenverenigingen of clubs kunnen in teamverband meedoen en strijden om een finaleplek op 27 november 2024 op het Provinciehuis in ’s-Hertogenbosch. Tijdens de quiz staat de verkeerskennis en verkeersgedrag van de fietsende senioren centraal. Zijn jullie benieuwd? Speel samen met jullie vereniging of club mee. Voor meer informatie zie de flyer in de bijlage.

 

Enthousiast geworden? 

Meld je organisatie of team aan door een mail te sturen naar: fietsquiz@vvn.nl

De quiz kan gespeeld worden tussen 1 juli en 31 oktober 2024.

Vermeld naam van de vereniging of organisatie, adresgegevens, naam en mailadres en of je geselecteerd wilt worden voor de grote Doortrappen Fietsquiz Finale: JA of NEE

Na aanmelding ontvangen jullie bericht met de link naar de online quiz, met bijbehorende spelregels en instructies.