Hoofdcontent

Gezondere en rookvrije sportomgeving


Gezondere sportomgeving
JOGG-Teamfit is de werkwijze waarmee JOGG (Gezonde Jeugd, Gezonde Toekomst) zich inzet voor een gezondere sportomgeving. Als JOGG-Teamfit coach begeleid ik sportverenigingen naar een ‘gezonder’ voedingsaanbod in de kantine. Uiteraard gaat dit allemaal in overleg met de vereniging.

Samen bepalen we welke gezondere alternatieven er in het assortiment worden opgenomen zodat er voor iedereen een keuze is.  Alles mag dus blijven! Maar ook voor diegene die een gezondere keuze wil maken, is er dan een alternatief verkrijgbaar in de kantine. Want de ene keer heb je na een wedstrijd of training zin in bijvoorbeeld een banaan of een snack met minder calorieën en de andere keer wil je een broodje kroket.

Aan de hand van een checklist, die ik graag op de vereniging persoonlijk kom doornemen, bepalen we samen hoe (on)gezond het huidige assortiment is. Daarna bepaalt de vereniging a.d.h.v. de challenges in het kaartenspel in welk tempo ze welke wijzigingen willen doorvoeren. En uiteraard voorzie ik de verenigingen van adviezen en vele tips en tricks zodat ze direct aan de slag kunnen! Goed om te weten: alle begeleiding is kosteloos!

Interesse om vrijblijvend het gesprek aan te gaan? Neem dan contact op via: irene.walk@teamfit.nl  
Rookvrije sportlocatie
In het Nationaal Preventieakkoord hebben alle sportbonden en NOC*NSF met het Ministerie van VWS de ambitie vastgelegd dat uiterlijk in 2025 alle sportverenigingen en sportevenementen rookvrij zijn. Wil jij hier samen met jou vereniging ook aan bijdragen en jouw sportlocatie rookvrij maken?  Als GGD bieden wij ondersteuning en advies om dit samen voor elkaar te krijgen.

Waarom een rookvrije sportlocatie?
Daarmee biedt je sporters en bezoekers: een goed voorbeeld en je stelt een gezonde norm, bescherming tegen ongewenst schadelijk meeroken, bescherming van jongeren tegen de verleiding om te gaan roken, een schoon terrein en besparing op schoonmaak(kosten), positieve aandacht voor jouw sportlocatie.

Samen op weg naar een rookvrije generatie, want zien roken, doet roken! Kinderen kijken op tegen sporters en trainers. Een rookvrije sportlocatie zorgt voor de-normalisatie en het voorkomt kopieergedrag. Wist je dat 90% van de kinderen (8-12 jaar) een rookvrij sportterrein wil? En 86% zich aan roken stoort tijdens het sporten?

Graag helpen we jou verder om jouw locatie rookvrij te maken. Op de website www.rookvrijegeneratie.nl vind je hier veel informatie en communicatie uitingen (posters, flyers, online banners) over. Ben je op zoek naar advies of verdere ondersteuning? Neem dan contact op met Giulieta Nalbandyan via g.nalbandyan@ggdhvb.nl.