Hoofdcontent

Wordt een kantine van NIX

Wordt een kantine van NIX

Sport is het leukst als iedereen sportief is. Binnen de lijnen van het veld, maar ook in de kantine. Nog steeds kunnen 4 op de 5 jongeren onder de 18 alcohol krijgen in de sportkantine. Tijd voor verandering. Laten we de lijnen van het veld doortrekken naar de kantine en sportief gedrag meenemen. Laten we ons committeren aan de afspraak van NIX. Wel zo sportief.

 

Wordt een club van NIX

NIX18-campagne is een initiatief van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en aantal grote partners, waaronder Koninklijke Horeca Nederland en de GGD. Deze campagne heeft doel om te voorkomen dat jongeren onder de 18 jaar roken of drinken. Op 6 september is de campagne ‘Wel zo sportief’ gelanceerd voor sportverenigingen, met als doel dat in sportkantines de leeftijdsgrens wordt gehandhaafd en de NIX18-norm in de sportomgeving versterkt wordt.

Wil jouw vereniging ook een club van NIX worden? Bekijk dan de volgende video voor meer informatie: https://player.vimeo.com/video/588292136?h=df2ebdeb60. Voor verenigingen is er de mogelijkheid om een gratis pakket met materialen te bestellen, met hierin verschillende promotiematerialen om NIX18 onder de aandacht te brengen. Het pakket met materialen is te bestellen via https://www.trimbos.nl/aanbod/webwinkel/product/pm0560-nix18-sportpakket. Ook zijn er digitale materialen zoals een social media filmpje en banners te downloaden via https://www.nix18voorprofs.nl/toolkit/details/?kit=87

 

Afspraak van NIX

Geef met het bestuur van jouw club het goede voorbeeld. Gebruik de promotiematerialen op de club en laat zien dat NIX de afspraak is. Zo weten sporters, ouders, bezoekers en barvrijwilligers dat er geen alcohol onder de 18 wordt geschonken of doorgegeven. Leg de richtlijnen over hoe je als club met alcohol omgaat vast en communiceer deze binnen de club. Teken bijvoorbeeld de NIX18-belofte en maak daar een mooi moment van. Zo dragen jullie uit dat NIX de afspraak is.

 

E-learning barvrijwilligers

Een club kan niet bestaan zonder de inzet van haar vrijwilligers. Om clubs te ondersteunen bij de uitvoering van de afspraak van NIX onder de 18 en andere facetten van verantwoord alcohol schenken, nodigen we alle barvrijwilligers en bestuurders uit om de gratis E-learning ‘Verantwoord alcohol schenken’ te volgen. Middels 5 modules en een afsluitende toets kan het zogeheten IVA-certificaat worden behaald. De E-learning is te vinden via https://verantwoordalcoholverkopen.nl/sport/#/.

Voor vragen of ondersteuning kunt u contact opnemen met info@actiefbernheze.nl